9 Haziran 2010 Çarşamba

Tüp Bebek – Embryo Dondurma


Çok sayıda yumurta elde edilen hastalarda 3’den fazla sağlıklı, iyi kalitede embriyo oluşursa dondurularak 5 yıla kadar saklanabilir. Bu embriyolar -196C’de sıvı azot içinde dondurularak çok özel koşullarda saklanmakta ve istenildiği anda tekrar hastanın rahimine yerleştirilebilmektedir.
Amaç; yumurta geliştirme, toplama ve laboratuar işlerini yapmadan dondurulmuş embriyolar ile bir kaç ay sonra hastanın gebe kalmasını sağlamaktır. Sadece 2 hafta boyunca rahim içini kalınlaştıran östrojen bantları kullanarak bu işlem yapılabilir, tedavi süresince iki defa ultrasonografi muayenesi yeterli olmaktadır.
Ancak dondurulan embriyolar çözüldükten sonra her zaman iyi kalitede çıkmayabilir ve bu durumda da transfer edilmeyebilirler. Dondurulmuş embriyo transferinde gebelik olasılığı taze embriyo transferine göre biraz daha düşük ve erken dönem gebelik kaybı olasılığı bir miktar daha fazladır, bu durumun verilen embriyoların dondurulma – çözdürülme işlemine bağlı zarar görmesinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Hiç yorum yok: